Sonické kartáčky – které jsou ty nejlepší?

,

Bez správné péče o zuby se nám může nepříjemně zkomplikovat život. Nikdo z nás si nepřeje mít problémy se zuby. A proto je vhodná péče o ně klíčová. Naneštěstí většinou nestačí jen si zuby čistit dvakrát denně, ale osvojit i správnou techniku čištění. A s tím nám nejvíce pomůžou sonické kartáčky. Bez problémů vyčistí naše zuby mnohem lépe, než kdybychom to dělali manuálně. Právě proto jsme si připravili přehled těch nejlepších kartáčků a také toho, co by měl váš nový kartáček splňovat a umět

V první řadě je ještě důležité ujasnit si rozdíl mezi sonickými a elektrickými kartáčky. Elektrické kartáčky čistí zuby pomocí otáčivým pohybů, sonické naopak čistí metodou zametání. A ta je podle zubařů účinnější. Zároveň zvládnou sonické kartáčky několikanásobně více pohybů za minutu. Klidně i 60 až 90 tisíc, zatímco elektrické jen 10 tisíc.

 

Doporučené vlastnosti sonických kartáčků

 

Počet vibrací

Čím více pohybů za minutu, tím lépe pro vaše zuby. Nejlepší modely se mohou dostat na hodnotu skoro 100 000 otáček za minutu.

 

Časovač

Toto je velmi užitečná funkce. Zajistí, že si budete zuby čistit správně dlouhou dobu. Po uplynutí této doby vás upozorní, že je čas přestat čistit. A také upozorňuje vždycky, když je třeba přejít do další “čtvrtiny” pusy. 

 

Programy

Kvalitní modely sonických kartáčků mají zpravidla hned několik programů. Mezi ně patří program na normální čištění zubů, na bělení zubů, na vyhlazení zubů, na masáž dásně nebo jemné čištění. Program na bělení využívá maximálních otáček za minutu a naopak jemné čištění je velmi šetrné a doporučuje se lidem, kteří trpí na různá periodontální onemocnění.

 

Snímač tlaku

Tato vlastnost se doporučuje lidem, kteří mají tendenci na kartáček při čištění moc tlačit. V kartáčku je zabudovaný senzor, který vás upozorní, kdykoliv, kdy se zapomenete a moc přitlačíte. Zlepšíte tím kvalitu svého čištění, ale ochráníte i své dásně.

 

Nejlepší modely sonických kartáčků dle recenzí uživatelů

Panasonic EW-1031-S845 recenze

Umax U-Sonic White recenze

Philips Sonicare FlexCare HX6610 recenze

Philips HX6511/22 Sonicare EasyClean recenze

Philips Sonicare DiamondClean + AirFloss Ultra, HX8491/01 recenze

Dovednosti

Zveřejněno

25. 10. 2020