Jak snadno připojit mobil k monitoru

Na chytrých telefonech dnes už můžete dělat plno věcí – od sledování filmů, přes procházení webu až k plnění pracovních úkolů. Nevýhodou je ale malá obrazovka. Tenhle problém můžete vyřešit, když ho propojíte s monitorem. Ukážeme si, jak na to. 

Připojení pomocí kabelu

Propojení kabelem je nejběžnější a také nejjednodušší. Budete k němu potřebovat HDMI kabel ve verzi mini nebo micro. To jsou totiž běžné konektory u notebooků a tabletů. Kdyby HDMI kabel neseděl, je možné pořídit si adaptér. Ten ani nijak neovlivní kvalitu přenášeného obrazu.

Alternativou je využít micro USB konektor, který má téměř každý telefon. Problémem je, že monitory často nemají vestavěný USB konektor. Opět bude potřeba použít adaptér.

Smart View nebo Screen Mirror+

Aplikace Smart View je určena pro Android, Screen Mirror+ zase pro zařízení Apple. Obě fungují na podobném principu. Mají všestranné využití, dokáží kombinovat obsah zobrazený na smartphonu, počítači i televizi. Základem fungování je, aby obě zařízení byla připojena ke stejné WiFi síti. Poté už stačí stáhnout aplikaci a postupovat podle pokynů, které se vám zobrazí.

Připojení pomocí dokovací stanice

Připojit lze telefon k monitoru i přes dokovací stanici. Důležité je si dát pozor na správné připojení. Musíte mít dokovací stanici připojenou ke zdroji napájení a k monitoru pomocí HDMI kabelu. K ní poté musíte přes micro konektor připojit telefon.

Dovednosti

Zveřejněno

28. 11. 2022