Jaký tyčový vysavač koupit

Tyčové vysavače nabývají na popularitě především pro větší pohodlí při manipulaci s nimi. Výhodou je oproti klasickým vysavačům také absence kabelů a jejich všestrannost. Dobře se ovládají a neustále se inovují také provozní parametry. A právě pro zvýšený zájem o ně, si představíme na co se při nákupu zaměřit.  

 

Výkon motoru a sací výkon

Výkon motoru je parametr, který přímo ovlivňuje sací výkon. Ačkoliv ne na 100 %, protože se v něm odráží také parametry jako těsnost pouzdra nebo konstrukce kartáčů. Přesto lze říci, že vyšší výkon se rovná také vyšší sací výkon.

 

Filtry

O filtrech je nutné uvažovat pokud vy, nebo někdo z rodiny trpí alergiemi. V takovém případě vybírejte jen mezi vysavači vybavenými filtry třídy HEPA (High Efficiency Particulate Air filter). Ty jsou schopny zachytit až 99 % částic o průměru 0,3 µm nebo větších. Také si ohlídejte, zda je filtr omyvatelný či nikoliv. Jestli ano, budete ho moci používat i několik let bez nutnosti ho měnit.

 

Baterie

Bezdrátový tyčový vysavač je úžasný především svobodou pohybu, kterou poskytuje. Nezdržují vás dráty a ani jejich přehazování ze zásuvky do zásuvky. To má ale i své omezení v podobě, že vysavač není možné používat neustále. Potřebuje čas na nabití. Proto si před nákupem ověřte, jaká je u vysavače výdrž baterie.

 

Další vybavení

U každého vysavače najdete různé hlavice na výměnu, aby bylo možné vysávat různé povrchy. Porovnejte proto vybavení u vysavačů. Kromě základních hlavic můžete získat speciální nástavec na koberce, parkety nebo nábytek. Součástí tyčového vysavače je také často minivysavač, který je možné odejmout a použít na vysání auta nebo hůře dostupných míst.

Existují také tyčové vysavače s mycí funkcí, které dokáží vytřít podlahy nebo vyčistit dlaždice. Některé modely jsou vybaveny nástěnným držákem, který je možné připevnit na zeď nebo do šatní skříně. Ušetříte tak mnoho místa a vysavač budete mít vždy kam uklidit.

 

Nejlepší modely dle recenzí uživatelů

https://www.recenze-a-testy.cz/recenze/sencor-svc-8621-ti-recenze/

ETA Supersonic 1231 90000 recenze

Rovus Storm Vac 2v1 recenze

Sencor SVC 0725 BK recenze

https://www.recenze-a-testy.cz/recenze/sencor-svc-8618gd-recenze/

Dovednosti

Zveřejněno

27. 12. 2021