Jak na výběr toastovače

Toasty jsou oblíbeným pokrmem, který se hodí k snídani, obědu i k večeři. Při jejich výrobě můžete velmi kreativní a pokaždé zhotovit originální chutné občerstvení. Dnešní modely toastovačů nabízí i jiné funkce, například gril nebo vaflovač. Takové přístroje obsahují výměnné pláty, které umožňují zhotovit i jiné pokrmy.

Nejlepší způsob, jak použít toastovač, je vyčistit desky spotřebič vlhkým hadříkem nebo papírovým ručníkem. Potřete toastovou plochu máslem nebo kuchyňským olejem. Nechte zařízení zahřát, zatímco si připravte náplň do toastů. Můžete použít plátky sýra, rajčat, masa, cibule a brambor, restovanou zeleninu.

Vaše snídaně tak bude nejen chutná, ale zdravá, protože k vaření se používá jen málo másla nebo olej. Také můžete být při tvorbě náplní spíše kreativní, ale nevytvářejte velké porce, protože toastovač nepůjde zavřít a uzamknout.

Tipy pro výběr toastovače

Velikost produktu: Vyberte vhodnou velikost pro vaši rodinu. Malé přístroje zvládnou zhotovit pouze dva toasty naráz, což je ideální pro samotáře či pár. Pro větší rodinu je ideální větší přístroj, který zvládne větší počet toastů naráz. Počáteční cena je sice vyšší, ovšem ušetříte za energie, pokud zhotovíte více toastů naráz.

Typ povrchu: Existují levné toastovače s litinovým povrchem, které nemusí být tou nejlepší volbou. Jídlo se na ně více přichytává a není snadné litinové pláty vyčistit, což mnoho lidí odrazuje toastovač používat často. Teflonové povrchy se mnohem snadněji používají a čistí a mají celkově delší životnost i při každodenním používání.

Typ držadla: Zkontrolujte držadlo spotřebiče, je to důležitější, než si myslíte. Dejte přednost kovovému držadlu před plastovým. Při zavírání toastovače, zejména pokud jsou toasty hodně naplněné, mají plastová držadla sklon praskat nebo se ulomit se.

Cena: Nákup levného toastovače nemusí vždy nejlepším obchodem. Kvalitní toastovače vám ušetří peníze v dlouhodobém horizontu a poskytnout super chutné toasty každé ráno nebo kdykoli chcete.

Dovednosti

,

Zveřejněno

17. 5. 2020

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *