Rychlý způsob jak perfektně vyčistit troubu
Suroviny pro přípravu
- 2 l teplé vody
- 250 ml amoniaku (= čpavková voda, k dostání v drogeriích)
- ¼ hrnku prášku do pečiva
- 2 misky, které vydrží teplo v troubě (např.: zapékací mísy)
- houbička na nádobí/ bavlněný hadřík
- ochranné gumové rukavice
Postup – odstranění nečistot
1) V míse smíchejte 1 litr teplé vody s práškem do pečiva. Pro jednotnou konzistenci nechte prášek úplně rozpustit – vznikne vám pak tekutější pasta. 2) Pomocí hadříku naneste pastu na znečistěné místa na skle a nechte působit kolem 30 minut. 3) Směs setřete hadříkem nebo houbou a omyjte vodou. Postup – vnitřek trouby (doporučujeme dělat večer, aby čištění probíhalo přes noc) 1) Troubu předehřejte na 150 °C. 2) Do jedné zapékací mísy dejte 1 l horké vody a do druhé 250 ml amoniaku. 3) Mísu s vodou dejte do dolní části trouby a tu s amoniakem do střední. 4) Troubu vypněte, zavřete a nechte působit přes noc. 5) Ráno troubu vyčistěte hadrem, teplou vodou a dalšími čistícími přípravky – díky amoniaku půjde špína skvěle dolů. V průběhu celého čistění, včetně noci, je třeba místnost s troubou větrat, jinak je možnost, že se nadýcháte škodlivých výparů.
Ohodnoťte článek o čištění trouby
[ratings id=”349638″]